Vere Jacobs

Instelling: Radboud Universiteit

Rol binnen het project: PhD-Kandidaat bij deelproject 3.1

Onderzoeksgebied: Ik heb een achtergrond in de taalwetenschap, en heb cognitie altijd al interessant gevonden. Ik heb onderzoek gedaan met volwassenen, maar ook met jonge kinderen en baby’s.
Tijdens mijn PhD traject zal ik mijn verschillende interesses combineren, en ga ik onderzoek doen naar de effecten van digitale media op de cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen.

Drijfveren
Digitale media heeft een slechte reputatie in onze samenleving, maar ik ben ervan overtuigd dat er ook positieve effecten zijn van digitaal mediagebruik. Met dit project hoop ik deze positieve effecten te ontdekken.

Iets over jezelf
Nadat ik de opleiding tot docent Engels heb afgerond, ben ik taalwetenschap gaan studeren aan de Radboud Universiteit. In eerste instantie met het doel om daarna verder te gaan als docent, maar toch ontdekte ik een passie voor onderzoek. Tijdens mijn masterscriptie werkte ik met 2,5-jarigen, waarbij ik bekeek of kinderen op die leeftijd al voorspellingen kunnen maken over het vervolg van een zin, op basis van een lidwoord of werkwoord. Tijdens het verzamelen van deze data, en het verdere werk wat ik met baby’s en jonge kinderen heb gedaan, is mijn enthousiasme over onderzoek doen vergroot. Ik kijk er dan ook erg naar uit om voor mijn eigen promotieonderzoek aan de slag te gaan met het verzamelen van data. Ik hoop dat ik met dit project kan bijdragen aan een positieve kijk op het gebruik van digitale media in de klaslokalen, zodat de resultaten uiteindelijk kunnen bijdragen aan het onderwijs!