Thirsa Stolk

Instelling: Radboud Universiteit

Rol binnen het project: PhD kandidaat bij deelproject 4.3

Onderzoeksgebied: Ik heb een sterke achtergrond in mediaonderzoek en ben met name ge├»nteresseerd in de positieve effecten van media op ons gedrag en onze ontwikkeling. Tijdens mijn PhD traject richt ik me op de effecten van digitale media op de sociale ontwikkeling van jonge adolescenten.

Drijfveren
De jeugd van nu kan zich geen wereld voorstellen zonder media. We weten veel over de negatieve gevolgen hiervan, maar ik ben ervan overtuigd dat er ook veel positieve effecten zijn die kunnen bijdragen aan het welzijn van jongeren. Met dit project hoop ik de inzichten hierin te vergroten.

Iets over jezelf
Na mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg Universiteit heb ik de research master Behavioural Science gedaan in Nijmegen. Tijdens deze studies heb ik veel onderzoek gedaan naar media en de effecten daarvan op mensen en de maatschappij. Na veel getwijfeld te hebben om het basisonderwijs in te gaan, heb ik toch besloten om verder te gaan in de academische wereld. Dit omdat ik ontzettend graag onderzoek doe en nieuwsgierig ben naar wat we nog meer te weten kunnen komen over media en alles eromheen. Ik zie het als mijn doel om mensen te inspireren en impact te maken met mijn onderzoek, en hoop met dit project dan ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooiere maatschappij!