Ditte Lockhorst

Instelling: Oberon, onderzoeks- en adviesbureau

Rol binnen het project: Praktijkgerichtonderzoek, kennisdisseminatie, co-promotor

Onderzoeksgebieden: De lerende organisatie en de ontwikkeling van professionele leercultuur in scholen; Professionele leergemeenschappen; Professionele ontwikkeling van leraren en schoolleiders; Effecten van onderwijsinnovaties en -verandering; Samen opleiden po en vo; ICT en didactiek; dialogisch onderzoek en creatieve onderzoeksmethoden

Drijfveren
Vanuit een multi-disciplinaire blik kijken naar de invloed van digitalisering en media op de ontwikkeling kinderen en de rol van onderwijs, meer in het bijzonder van leraren, hierin.

Over mezelf
Ik werk als senior projectleider bij Oberon. Ik ben verantwoordelijk voor aansturing en supervisie van onderzoekers, financieel- en personeelsmanagement, verantwoording naar en contacten opdrachtgevers, en acquisitie. Tevens ben ik verantwoordelijk voor het thema ‘Personeel & Professionalisering’ binnen Oberon. Momenteel ben ik projectleider van onder andere het landelijke project Expeditie Lerarenagenda. Hiervoor heb ik lang op gewerkt bij IVLOS, de voorloper van de afdeling Educatie van de Universiteit Utrecht. Daar ben ik ook gepromoveerd op ‘computer ondersteund samenwerkend leren van aanstaande leraren’. Afgelopen jaren was ik als co promotor betrokken bij de evaluatie van het programma LeerKRACHT.